chrome firefox opera safari iexplorer

У світі залишився лише один чоловік, що народився в XIX столітті

30 травня 2013 о 14:08

116-річний японець Дзіроємон Кімура є найстарішим жителем планети і останнім з нині живих чоловіків, що народилися в позаминулому столітті. 

За даними Геронтологічної дослідницької групи Університету Каліфорнії, на Землі живе 21 жінка і один чоловік, що народилися до 1901 року. Кімура народився в 1897 році. Довгожителі-жінки проживають у США, Японії, Європі та Канаді. Найстаріша жінка світу теж з Японії — Місао Окаві 115 років. 

Вчені не виключають, що у світі є й більше довгожителів. Проблема в тому, що з 200-300 чоловік, які заявляли, що вони переступили позначку в 110 років, лише близько 60 чоловік змогли підтвердити це достовірним свідоцтвом про народження. 

Відомо, що Кімура пішов на пенсію в 1962-му після 45 років служби на пошті. У нього п'ятеро дітей, 14 онуків, 25 правнуків і 13 праправнуків. За словами довгожителя, рецепт його довголіття ховається в харчуванні. Чоловік усе життя їсть лише маленькі порції їжі.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути