chrome firefox opera safari iexplorer

У Тернополі 500 студентів виготовлять найдовшу 1000-метрову шпаргалку

16 травня 2013 о 13:11

24-26 травня у Тернополі пройде студентський фестиваль «Studfest 2013». Як повідомили IA ZIK організатори, на заході очікують близько 300 студентів з різних міст України.

Упродовж трьох днів учасники аналізуватимуть стан студентського самоврядування та пропонуватимуть шляхи його вдосконалення, презентуватимуть короткометражні фільми про свою альма-матер, позмагаються за звання найкращої спортивної та інтелектуальної команди.

Також під час фестивалю спробують встановити два студентські рекорди України «Найдовша рукотворна шпора» та «Найбільша кількість студентів у тролейбусах».

Зокрема, тернополяни планують виготовити шпаргалку протяжністю близько 1 км. Вона складатиметься з багатьох аркушів паперу з нотатками, які підготують півтисячі студентів. Скріплятимуть рукотвір за допомогою скотчу та степлера.

Ще для одного рекорду використають тролейбус, який студенти називають найбільш доступним для них засобом пересування. Учасники фестивалю перевірять, яка максимальна кількість людей зможе одночасно вміститися у салон «рогатого».

Фестиваль пройде в рамках проекту «Тернопіль – студентська столиця України». Організовують захід громадська організація «Файне місто», Тернопільська міська рада та студентський портал «Студентська столиця».

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути