chrome firefox opera safari iexplorer

Український фехтувальник став Чемпіоном Європи

13 травня 2013 о 15:01

Золоту й бронзову нагороди привезли українські фехтувальники з італійського міста Терні, де з 9 по 12 травня проходив Чемпіонат Європи серед ветеранів. Про це УНН повідомили в прес-службі НФФУ.

У віковій категорії 50-59 років Роман Семикоз завоював звання Чемпіона Європи з фехтування на шпагах, а Володимир Соколов піднявся на третю сходинку п'єдесталу пошани. У чвертьфіналі майбутній чемпіон переміг шведа Петера Барвестада (10:8), а Соклов – німця Геора Шмідт-Томе (10:8), далі доля звела українців у півфіналі, де з перевагою у два уколи сильніше виявився Роман – 10:8. У двобої за золото Семикоз здобув переконливу перемогу над французом Герве Ле Барбієр (10:7).

Шанси завоювати медаль були також й у Віктора Соколова, який виступав у віковій категорії 60-69 років (шпага). Пройшовши попередній тур змагань без єдиної поразки, Віктор упевнено дійшов до чвертьфіналу, де поступився угорцеві Жено Паппі (4:10), який у підсумку й став чемпіоном.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути