chrome firefox opera safari iexplorer

Українці проти одностатевих шлюбів, — дослідження

17 травня 2013 о 17:50

Переважна більшість українців не підтримує узаконення одностатевих шлюбів в Україні, свідчать дані дослідження, проведеного компанією GfK Ukraine.

79,4% співвітчизників у віці старше 16 років виступають проти будь-яких сексуальних відносин між людьми однієї статі.

У той же час 16% опитаних не підтримують такі шлюби, однак вважають, що люди однієї статі мають право жити в цивільному шлюбі.

І лише 4,6% українців підтримують узаконення одностатевих шлюбів.

Крім того, 59% респондентів, які не підтримують узаконення одностатевих союзів, вважають такі відносини аморальними і збоченими. Майже чверть опитаних проти таких шлюбів через те, що при узаконенні таких шлюбів одностатеві пари захочуть всиновлювати дітей, а респонденти проти цього.

Майже 46% опитаних не хочуть, щоб одностатеві пари подавали поганий приклад дітям, а 40% вважає, що узаконення таких шлюбів суперечить релігійним чи церковним принципам.

57% українців не пустили б в Україну чоловіків, які практикують секс з чоловіками, 55,5% — жінок, які практикують секс з жінками.

Більш толерантні до одностатевих шлюбів опитані у віці до 29 років — жителі Києва та великих міст, а менш толерантні — респонденти старше 60 років, жителі сіл і Західного регіону. Право людей однієї статі жити в цивільному шлюбі частіше підтримують респонденти з вищою освітою.

Зазначимо, дослідження проводилося 3-23 квітня у всіх регіонах. Всього було опитано тисячу респондентів у віці старше 16 років.

Джерело: ТСН
Розділи: Громадська думка