chrome firefox opera safari iexplorer

Укрзалізниця запускає нові Hyundai, Skoda і сотню літніх потягів

22 травня 2013 о 12:19

Укрзалізниця запропонує своїм пасажирам нові маршрути і рейси з введенням графіка руху пасажирських поїздів на 2013 — 2014 рр., заявив начальник головного пасажирського управління Укрзалізниці Олександр Іванько.

«Кожен рік на залізниці в кінці травня вводять новий графік руху на рік. Це завжди приємно для пасажирів, так як починають курсувати спеціальні літні поїзди, які Укрзалізниця призначає у зв'язку з періодом масових відпусток і поїздок. У цьому році таких потягів буде 93, з них 75 поїдуть в Крим. Щодобово ми запропонуємо у напрямку Криму більше 20 тисяч місць. І це тільки в додаткових літніх потягах, не враховуючи поїздів, які курсують цілий рік», — підкреслив Іванько.

З 26 травня почне курсувати постійний денний поїзд категорії Інтерсіті №159/160 за маршрутом Київ — Тернопіль — Київ, який менше, ніж за 6 годин, буде долати дистанцію в 486 км. На маршруті поїзд робитиме зупинки на станціях Козятин-1, Вінниця, Хмельницький.

Реалізація місць щойно призначеного поїзда складає вже більше 30%. За новими маршрутами Донецьк — Сімферополь і Харків — Сімферополь вирушать швидкісні двоповерхові електропоїзди виробництва Skoda Vagonka.

А між Дніпропетровськом і Сімферополем почне курсувати швидкісний електропоїзд «Український експрес» виробництва HyundaiRotem.

«Тепер мешканці Лівобережної України зможуть скористатися швидкісними поїздами, щоб доїхати до місць відпочинку в Криму. Ми впевнені, що це вирішить питання з дефіцитом квитків», -зазначив Олександр Іванько.

На всіх цих напрямках зберігаються і традиційні нічні поїзди.

На маршрути Донецьк — Харків і Донецьк — Дніпропетровськ, де раніше курсували чеські поїзди, тепер будуть їздити потяги з локомотивом, вагони яких обладнані сидячими місцями, системою кондиціонування і моніторами.

Продовжать курсувати поїзд №190/189 Київ — Суми («Столичний Експрес») та безпересадкові вагони за маршрутом Київ — Кіровоград.

Також будуть оновлені табло вокзалів (1 класу та позакласних) — тепер на них буде відображатися інформація про наявність вільних місць у пасажирських поїздах на поточний час.

В умовах скорочення парку пасажирських вагонів, " Укрзалізниця " робить максимально можливе, щоб не скоротити кількість потягів, зокрема, традиційних нічних поїздів. «Однак оновлення парку пасажирських вагонів вже давно стало найактуальнішим питанням для пасажирів, яких обслуговує Укрзалізниця. Ми сподіваємося, що в цьому році буде виконано Національний план дій щодо впровадження реформ, і залізні дороги отримають нові вагони, закуплені за рахунок держбюджету», — повідомили в прес-службі відомства.

У прес-службі також підкреслили, що Укрзалізниця дотує з власних коштів поїздку кожного пасажира, тому державні вкладення в рухомий склад є збереження якості перевезень і збереження доступного рівня цін на них.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути