chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні дешево відпочивати усім, крім українців

15 травня 2013 о 12:19

У рейтингу найкращих країн для бюджетного туризму наша країна — на першому місці

Американське видання Business Insider склало рейтинг найкращих у світі недорогих країн для туристів, які варто відвідати до того, як вони подорожчають. На перше місце американські експерти поставили... Україну. За нами — Південна Корея, Тасманія, Нікарагуа, Камбоджа, Шрі-Ланка, Туреччина, Панама, узбережжя Мексиканської затоки. Замикає рейтинг, як не дивно, Хорватія, яка є однією з найдорожчих балканських країн.

Про УКРАЇНУ видання написало так: “Назву країни можна перекласти як “земля на краю”, але це найкраща країна для туристів з обмеженим бюджетом, куди можна поїхати найближчим часом”. Журналісти Business Insider стверджують, що після поїздки в Україну були вражені її культурним багатством, теплотою народу і тим, що за день типовий мандрівник може витрачати менше ніж $50. Ще одна перевага України — тут величезна кількість пам’ятників Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. “Знайти їх з радістю допоможуть місцеві жителі, а страви традиційної української кухні коштують лише кілька доларів. В Україну треба поспішати, тому що країна розвивається, і скоро відпочинок тут може подорожчати”, – пише Business Insider.

“Україна безумовно цікава для туристів, але найдешевшою її назвати складно. Якщо говорити про співвідношення ціна-якість, то за кордоном можна відпочити значно дешевше. Мені важко зрозуміти, чим керуються українські готелі, встановлюючи ціни. Можливо, дається взнаки відсутність конкуренції, тому готелі влаштовує їх заповненість. Відповідно, вони не поспішають знижувати ціни чи піднімати якість послуг”, – каже заступник директора туристичної компанії Андрій Шкель.

Мандрівник Андрій Гервазюк каже, що дешевими країнами для туристів є Індія та Таїланд, однак на переліт туди треба добряче витратитись. “Якщо летіти в Індію економ-класом, то можна добратися за 500 доларів. Як правило, тури в Індію розраховані на 10 днів, тому виходить доволі дорого. Краще летіти на тривалий термін. Скажімо, в Індії за 100-150 доларів можна жити цілий місяць, – каже Андрій Гервазюк. – Щодо України, то для європейців вона справді дешева. Це українцям з їхніми зарплатами здається, що ціни у нас захмарні. Хоча, як на мене, у Європі найдешевшими для туристів є балканські країни. Натомість скандинавські країни дуже цікаві, але й дуже дорогі. Середні ціни в Італії, Іспанії”.

Особливо дешевими іноземцям видаються в Україні вхідні квитки у музеї (в середньому 10 гривень, тоді як у Європі — 10 євро), громадський транспорт, фаст-фуди (пообідати можна менш ніж за 10 доларів) і, звичайно ж, алкоголь.

Джерело: wz.lviv.ua
Розділи: Туристичні новини

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути