chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хочуть створити нові символи пам’яті про Голодомор

28 травня 2013 о 14:42

До 80-х роковин Голодомору — геноциду 1932 — 1933 років в Україні Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору оголосив конкурс плакатів.

Мета конкурсу — створити нові символи пам’яті про Голодомор і популяризувати ті, що вже існують, повідомили УНІАН у прес-центрі Центру досліджень визвольного руху.

Участь у конкурсі можуть взяти художники, дизайнери, студенти спеціальних навчальних закладів, учні художніх шкіл та інші. Для цього необхідно підготувати серію з трьох і більше авторських ескізів плакатів із теми «Голодомор 1932 — 1933 років». Кожен ескіз має складатися з ілюстративної частини, тексту і пояснювальної записки, яка розкриває бачення автором проблеми Голодомору, а також роз’яснює значення символів, закладених автором в ілюстрацію.

«Ці плакати мають виконати роль символів, що закликають народ України завжди пам’ятати про Голодомор 1932 — 1933 років, уважно ставитися до складних сторінок власної історії, об’єднатися навколо спільної історичної пам’яті та зрозуміти, що трагедії, подібні до Голодомору 1932 — 1933 років, ніколи не повинні повторитися у будь-якій формі», — зазначають організатори.

Роботи можна подавати до 15 жовтня. Підбиття підсумків та оголошення результатів відбудеться до Дня пам’яті жертв Голодомору у листопаді 2013 року. Переможці конкурсу будуть відзначені дипломами та заохочувальними грошовими преміями (перше місце — 3 тис. грн, друге місце — 2 тис. грн, третє місце — 1 тис. грн).

Матеріали оцінюватиме конкурсна комісія, до якої увійдуть авторитетні дослідники, науковці, історики та громадські діячі. За підсумками конкурсу пройде виставка найкращих плакатів, а роботи переможців використають у серії плакатів соціальної реклами для розміщення у громадських місцях.

Джерело: Уніан
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути