chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні майже всі громадські вбиральні Євро-2012 уже не працюють

30 травня 2013 о 09:51

Громадські вбиральні, встановлені у Києві до єврочемпіонату з футболу, більше не працюють.

Приватного інвестора, що виграв конкурс, цей бізнес більше не цікавить. В інших містах, які приймали футбольне свято, ситуація схожа. Сервіс не прижився і тут, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

35 зелених вагончиків із написом «Тут сервіс» і досі красуються у центрі Києва. Але сервісу тут більше немає. Усі встановлені до Євро-2012 громадські вбиральні нині замкнені.

Туалети не демонтуватимуть. Вони стаціонарні і підключені до міських комунікацій. Але приватний інвестор, що виграв конкурс і встановив кабінки, займатися туалетним бізнесом більше не хоче.

Тепер до туалетів на Хрещатику під'єднали автомати з газованою водою.

Столичні чиновники шукають вихід. З одного боку вбиральні належать приватній фірмі. З іншого — платити місту за них бізнесмени не хочуть.

Донецька влада до Євро придбала десять туалетів по 400 тисяч гривень кожен. Нині працюють лише 4 — усі у парку Ленінського комсомолу. Ще 2 в районі центральної площі зачинені, решту 4 не встановили і досі. Донецькі можновладці зволікають, бо начебто чекають реконструкції на набережній Кальміуса.

А у Львові вбиральні теж познімали і відправили на склад.

У Харкові здобутки цивілізації розібрали одразу після чемпіонату. Цивілізація відійшла у небуття разом із футбольним святом. Але спогади лишилися.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути