chrome firefox opera safari iexplorer

Включення до ЮНЕСКО дерев’яних церков Карпат вирішать в Камбоджі

20 травня 2013 о 15:49

У червні цього року на 37-ій сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Камбоджі розглядатимуть включення 16 дерев’яних церков Карпат до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Серед них 8 українських та 8 польських церков.

Як розповів у коментарі ZAXID.NET начальник управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації Валерій Потюк, це питання є в порядку денному.

Як повідомляє Урядовий портал, половина із восьми церков розташована у Львівській області, дві – в Івано-Франківській та дві – у Закарпатській.

До цього переліку увійшли: церква Святого Юра у Дрогобичі Львівської області, церква Святого Духа в селі Потелич Жовківського району Львівської області, церква Собору Пресвятої Богородиці у селі Матків Турківського району Львівської області, церква Святої Трійці в Жовкві Львівської області, церква Різдва Богородиці у селі Нижній Вербіж Івано-Франківської області, Церква Святого Духа у Рогатині Івано-Франківської області, дерев'яна церква св. Михаїла у селі Ужок Закарпатської області та дерев’яна Струківська церква у селі Ясіня Закарпатської області .

Додамо, на цій сесії Україна також наполягатиме на переносі з попереднього в основний список всесвітньої спадщини Херсонеса Таврійського .

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути