chrome firefox opera safari iexplorer

Вперше в Україні – легендарна виставка кращих дитячих книг зі всього світу «Білі ворони»

27 травня 2013 о 12:36

24 травня у Мистецькому Арсеналі на ІІІ Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» відкрилася виставка найкращого дизайну дитячих книг із 40 країн світу “Білі ворони”, за підтримки видавництва Nebeskey.

Унікальна виставка буде проходити у рамках секції графічної прози. Офіційний партнер – ПАО “Гемопласт”.

“Білі ворони” — щорічний конкурсний виставковий проект, який готує Міжнародна дитяча бібліотека у Мюнхені для презентації на Дитячому книжковому ярмарку у Болоньї. Після презентації у Болоньї виставка найкращих дитячих книг традиційно вирушає на інші книжкові форуми у різні країни світу. У 2013 році виставка «Білі ворони» відзначає 20 років своєї роботи. Тому особливо прикметно, що першим після прем’єри у Болоньї містом презентації ювілейної експозиції «Білих ворон» стане Київ та фестиваль «Книжковий Арсенал».

Цьогорічна виставка складається із 250 ілюстрованих книг із 40 країн. Серед них є і дві українські — книга «Ріпка» у переказі Івана Франка, проілюстрована львівською художньою майстернею «Аґрафка» (видавництво «Навчальна Книга — Богдан») і «Вісім днів із життя Бурундука» Івана Андрусяка, проілюстрована Ганною Осадко (видавництво «Грані-Т»).

Програма секції графічної прози:

Тематичне кафе «Чуб»

24–27 травня на Вас чекає ярмарок коміксів спільно з московським гік-шопом «Чук і Гік» та одеським магазином коміксів і манґа «On the bus». У рамках ярмарку відбудеться презентація російського видання роману «Персеполіс» Маржан Сатрапі (видавництво «Бумкнига»).

31 травня о 14.00 Ви маєте змогу відвідати презентацію motion comix «Даогопак» для планшетних комп’ютерів. Інтерактивна, анімована графічна новела оживе на екранах ваших пристроїв.

31 травня о 18.00 відбудеться презентація нового видання легендарного класичного коміксу Біла Воттерсона про пригоди шестирічного вундеркінда Кальвіна та філософічного тигра Гоббса від видавництва Zangavar (Москва).

31 травня, 19.00 — презентація видавництва Nebeskey фантастичної графічної новели Олександра Ком’яхова «Чуб» — про зоряні пригоди козака Чубенка та його коня. Зустріч із Олександром Ком’яховим та автораф-сесія автора.

Довідково

Nebeskey/Небесний ключ — видавничий проект українських мальованих історій. Місія видавництва — модернізація національної культурно-міфологічної спадщини в жанрі короткометражної і повнометражної графічної прози. Героями графічних новел і романів видавництва є січові лицарі, козаки-характерники, карпатські мольфари та інші герої української міфології та історії. Видавництво знаходиться в м. Києві. Засновано в 2011 роцi.

«Чуб» — графічна новела Олександра Ком’яхова про козака Чубенка, що поєднує українську минувщину, сьогодення та альтернативний фантастичний світ. Це історія кохання та козацької дружби, що долають перешкоди ницих потвор-бюрократів, підступних наймитів-убивць, тиранів-можновладців та непередбачених поворотів долі. Віримо, Вам полюбиться новий український герой — козак Чуб!

«Даогопак. Книга перша: Анталійська гастроль» — перший український графічний роман-блокбастер про козаків-характерників Запорізької Січі – могутнього лицарського ордена майстрів бойових мистецтв і магії середньовічної України. Автори Максим Прасолов, Олексій Чебикін, Олег Колов. Роман визнано “Книжкою року – 2012” у номінації «Дитяче свято»(твори для середніх і старших школярів), а також відзначено спецпризом журі конкурсу «UkrainianBestBookAward» на «Книжковому Арсеналі-2012» за кращу ілюстрацію до дитячої книги року. Другий том «Даогопак: Шляхетна любов» буде представлений наприкінці серпня-початку вересня 2013 року, а третій «Даогопак: Таємниця Карпатського мольфара» — на початку 2014 року.

Книжковий Арсенал має на меті створення актуального культурного контексту для книговидання і читання, та пропонує широкий вибір художньої, дитячої, non-fiction і мистецької літератури. Фестиваль і книжкова виставка триватимуть з 24 травня до 1 червня. Дитяча програма Книжкового Арсеналу вирізняється спрямованістю на розвиток дитини та залученням до неї усієї сім’ї. Саме тому вона називається «Програма для великих і малих дітей».

За інформацією ВД «Nebeskey»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути