chrome firefox opera safari iexplorer

Як білоруси хлібом популяризують мову

15 травня 2013 о 14:48
nebeda.blog.tut.by

У Білорусі прививають любов до своєї мови хлібами.

Пекар Кастусь Ларков (Кастусь Ларкоў) веде блог, присвячений тільки хлібові. Пише про цікавинки пекарської і загалом хліборобської галузі Білорусі та світу.

Його сайт має окремі розділи про білоруські різдвяні кулічі, короваї, пироги, про хліб у приказках, вірші про хліб.

Ці світлини взяті переважно з розділу «З'їж мене по-білоруськи».

Блог ведеться повністю білоруською. Коли відзначали День рідної мови, Ларков у якості коментаря до своїх випечених шедеврів написав такі рядки: «В День рідної мови дозвольте висповідатися. Зізнаюся, каюсь у тому, що мій блог спочатку вівся іншою мовою. Зараз навряд чи знайдеться людина, яка згадає цю недоречність, але тим не менш. Вибачте мені, будь ласка, це було нерозумно, був молодим, зеленим, ... Дурнем, одним словом, не знав, що витворяв».

Білорусь

Про себе автор зазначив, що закінчив Могилівський державний інститут харчування і з фахом пекаря-кондитера працює майстром зміни на підприємстві «Верхнядзвінскі хлебазавод».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Традиції

19 жовтня

Інші дати
Народився Сергій Васильківський
(1854, м. Ізюм Харківської обл. - 1917) - український живописець, якого називали «поетом українського малярства». А ще про нього писали: «Васильківський у живописі – це Шевченко в літературі». До речі, саме Васильківському належать одні з найвідоміших портретів Кобзаря.
Розгорнути
Народився Ігор Свєшніков
(1915, м. Київ — 1995) – археолог, доктор історичних наук. Понад 20 років проводив розкопки на місці Берестецької битви, результати яких узагальнені в монографії "Битва під Берестечком". Автор монографій про культури шнурової кераміки та шаровидних амфор, путівника по заповіднику "Козацькі могили".
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі