chrome firefox opera safari iexplorer

Заробітчанам пояснили, що податок за переказ грошей в Україну торкнеться не всіх

28 травня 2013 о 08:56

Заробітчани шлють в Україну грошей більше, ніж вкладають офіційні інвестори: мігранти переказали на Батьківщину $ 7,5 млрд, коли іноземні інвестори дали на 1,5 млрд менше.

Такі гроші не пройшли повз Міністерство доходів і зборів: відомство вирішило посилити контроль за збиранням податку на іноземні інвестиції за ставками 15 або 17%, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Тобто, з кожної гривні, отриманої з-за кордону, українці мають віддати в бюджет 15-17 копійок, залежно від обсягів переказу.

Заробітчани обурені такою новиною та запевняють, що і так сплачують податок ще до переказу в Україну. «У нас кожен рік обов'язково має бути показаний дохід. Якщо ти його не показуєш, є така структура „податкова інспекція“, яка дивиться — ти працював, в тебе є всі документи, що ти був на цій фірмі, отримував зарплату, а його потім не показав. І ти платиш штраф. Якщо не помиляюся, 2,3 тис. — єдину суму заплатити», — розповіла заробітчанка.

Заспокоїти мігрантів поквапились парламентарі. «Якщо в тебе є контракт, значить, ти сплачуєш податки. І твої кошти оподатковувати не можна подвійно. Тому, якщо є такі двосторонні угоди між країнами, — а ви бачите, я перерахувала, — майже всіма країнами є, — то ця небезпека, якби відсутня», — пояснила нардеп Оксана Білозір.

Для кого небезпеки немає, а кому таки доведеться ділитися заробленим із державою, Міністерство доходів і зборів пообіцяло роз'яснити наступного тижня.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути