chrome firefox opera safari iexplorer

22 дитини з України, які виступали в Болгарії, потрапили у лікарню з опіками ніг

18 червня 2013 о 15:00

У лікарню болгарського міста Бургас з опіками ступень другого ступеня потрапили 22 дитини з України віком від 11 до 13 років, які беруть участь у Міжнародному фольклорному фестивалі у Несебрі «Сонце, радість і краса». Діти виступали босоніж на розжареній до 60 градусів сцені.

Про це повідомив бургаський інформаційний портал flagman.bg.

«Діти отримали опіки ступень другого ступеня. Їм було надано першу допомогу. У середу вони мають приїхати на перев'язку і контрольний огляд. У готелі є лікарі, які наглядатимуть за ними», — повідомила черговий лікар бургаської лікарні.

Вона додала, що сімох дівчаток, які найдовше пробули на сцені і отримали серйозніші опіки, довелося госпіталізувати. Їм довелося ввести сильні знеболюючі ліки.

Повідомляється, що юні танцюристи мали виконати свій танок у чешках, але викладач, яка супроводжувала їх, розпорядилася вийти на сцену босоніж.

Після вступу діти поскаржилися на опіки і були відправлені до лікарні обласного центру Бургас. Лікарі обробили опіки. 15 дітей після перев'язки і знеболюючих уколів було відпущено у готель під нагляд лікарів, працюючих на фестивалі.

Інші діти з українського танцювального колективу живуть в готелі «Гренада» на курорті Сонячний берег. Тут же розміщено й інших 300 учасників міжнародного фестивалю «Сонце, радість і краса».

«Я не знала, що гумове покриття сцени розжарюється до такої температури. І нас ніхто не попередив про це», — повідомила болгарським журналістам керівник української групи Ірина Шепеленко.

Як повідомляє flagman.bg, вона двічі втрачала свідомість, коли побачила, в якому стані дівчинки після виконання танцю покидають сцену.

Видання також стверджує, що люди мера Несебра погрожували журналістам розправою, якщо вони розголосять цей інцидент.

Ось імена дівчаток, які знаходяться на лікуванні у лікарні Бургаса: Дарина Криворучко (1996 року народження), Юлія Павловна (1997), Олександра Сапаніна (1999), Ангеліна Сідеровна (1999), Оксана Андрєєва (1997), Юлія Богатерова (1998) і Єлизавета Молабілова (1999) — прізвища подані так, як вони записані у лікарняному журналі.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути