chrome firefox opera safari iexplorer

Британські вчені вирахували, що сьогодні — найщасливіший день у році

21 червня 2013 о 13:48

П'ятниця, мабуть, один з найулюбленіших днів тижня для будь-якої працюючої людини. Однак настало 21 червня — особливий день.

Згідно з формулою британського вченого Кліффа Арнолла, це найщасливіший день у році, коли кількість позитивних факторів, що поліпшують настрій людини, досягає максимуму, пише The Telegraph.

Формула щастя Арнолла виглядає наступним чином: O + (NxS) + Cpm/T + He, де Про — означає можливість проводити час на відкритому повітрі, N — спілкування з природою, S — соціальна взаємодія, Cpm — дитячі спогади про літо і позитивні думки, Т — температура за вікном і He — передчуття вихідних.

Щоб встановити найщасливіший день у році, Арнолл вставив кожен з них у своє рівняння, і третя п'ятниця червня зайняла перше місце.

Вчений також розрахував і найдепресивніший день у році. Він припадає на понеділок в кінці січня і носить неофіційну назву Blue Monday (Сумний понеділок).

В цьому випадку британець враховував такі фактори, як холодна зимова погода, борги, що залишилися після святкування Різдва, і смуток, що настає після закінчення новорічних свят.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути