chrome firefox opera safari iexplorer

Чи існує оптимальний баланс між роботою та особистим життям?

21 червня 2013 о 11:02

Найкраще «балансувати» між роботою та особистим життям вдається власникам бізнесу та представникам більш молодих поколінь, свідчать результати Індексу балансу між роботою та особистим життям Regus.

Як пояснили Корреспондент.biz в компанії, в порівнянні з минулим роком індекс впав на 4 пункти, що означає, що діловим людям стає все складніше впоратися зі зростанням робочого навантаження.

Дослідження засноване на опитуванні 26 000 професіоналів з більш ніж 90 країн. У Regus говорять, що такі результати варто розглядати через призму значення індексу в Україні (105), що відстає від середнього світового показника (120) на 15 пунктів.

«Не варто думати, що приводів для оптимізму не залишилося зовсім, адже 65% респондентів стверджують, що за минулий рік їх продуктивність зросла», — йдеться в повідомленні.

Крім того, відзначають аналітики, всупереч загальнопоширеній думці, бебі-бумерам складно балансувати між роботою та особистим життям. Так, у всьому світі молодь отримує більше задоволення від роботи, ніж бебі-бумери (76% порівняно з 64%) і частіше задоволена своєю продуктивністю (81% порівняно з 69%).

Серед ключових результатів — також те, що 55% професіоналів в Україні отримують від роботи більше задоволення, ніж у 2012 році, а 65% бізнесменів у країні вважають, що їх продуктивність зросла в порівнянні з минулим роком.

«Співробітники, які щасливі на роботі, як правило, працюють більш продуктивно і з меншою ймовірністю покинуть компанію», — вважає Юлія Чернишова, country manager Regus в Україні.

Нагадаємо, що попереднє дослідження Regus показало, що 72% професіоналів по всьому світу вважають, що гнучка організація роботи сприяє поліпшенню їх продуктивності.

Раніше повідомлялося, що працівники соціального гіганта Facebook вважають, що трудяться в некофмортних умовах. Парадоксально, вони обурені великою кількістю безкоштовної їжі, надмірною довірою глави соцмережі Марка Цукерберга до співробітників і свободою, яка їм надана.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути