chrome firefox opera safari iexplorer

До 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка підготують пакет оцифрованих кінострічок про Кобзаря

21 червня 2013 о 12:00

До 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, яке відзначатиметься у 2014 році, Держкіно та Національний центр Олександра Довженка підготують ексклюзивний пакет відреставрованих і оцифрованих кінострічок, які відображають життя і творчість українського генія.

Про це ZN.UA розповіла голова Держкіно України Катерина Копилова.

Зокрема, за словами Копилової, будуть оцифровані фільми «Сон» В. Денисенка 1964 р., «Наймичка» В. Молостової і Ст. Лапокниша 1963 р., «Тарас Шевченко» П. Чардиніна 1926 р. і «Тарас Шевченко» В. Савченкоа 1951 р.

Крім того, у портфелі відомства кілька важливих кіноініціатив, присвячених ювілею Тараса Шевченка. Вже зараз у виробництві фільм Михайла Іллєнка «Толока», в основі якого — поетична мініатюра Кобзаря «У тієї Катерини хата на помості».

А режисер і сценарист Олександр Денисенко незабаром реалізує свою ідею, яка перенесе глядача в Середню Азію в важкі роки заслання Тараса Шевченка. Це фільм «Тарас. Прощання з пустелею».

Джерело: ZN.UA
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути