chrome firefox opera safari iexplorer

До серпня історичний центр Львова перетворять на пішохідну зону

14 червня 2013 о 14:24

Від першого серпня у центрі Львова всі вулички від Валової до Івана Гонти та від Підвальної до проспекту Свободи перетворяться на пішохідну зону. Підготовчі роботи для цього проведуть у липні.

Про це ZAXID.NET розповів радник міського голови Львова з питань інфраструктури Олег Шмід.

«Була нарада з Андрієм Садовим, і він сказав, що дата початку дії пішохідної зони має бути 1 серпня. Тобто всі організаційні роботи відповідні структури проводитимуть у липні», – додав він.

Так, за словами Олега Шміда, у липні пішохідну зону відокремлять від проїзної боллардами – автоматичними висувними пристроями для обмеження в'їзду. Ці пристрої здійснюватимуть допуск для регламентованого транспорту в межах пішохідної зони.

Також по периметру пішохідної зони, окрім вулиць Руської та Памви Беринди, будуть влаштовані велостоянки, які водночас виконуватимуть функцію стримування автомобільного руху.

«Навіть на вулиці Лесі Українки, попри боллард, будуть встановлені і велостоянки, оскільки проїзна частина досить широка, і один боллард її не перекриє», – пояснив Олег Шмід, додавши, що в тому місці велостоянка буде досить актуальна, оскільки неподалік розташована Українська академія друкарства, тож тут зможуть паркуватися студенти. Також, як інформував ZAXID.NET, Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради розробило проект благоустрою пішохідної вулиці Лесі Українки. Передбачено встановити там лавки та урни.

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Концепцію створення впорядкованих пішохідних та паркувальних зон у центральній частині Львова та Програму реалізації першої стадії цієї Концепції. Відповідне рішення було прийнято 12 квітня на засіданні виконкому.

Нагадаємо, у Львові на вулиці Січових Стрільців у межах ремонту, що зараз відбувається, облаштують велодоріжку. Зокрема, на ділянці від вулиці Університетської до Костюшка велодоріжка буде розташована посеред проїзної частини, розділяючи смуги для громадського та автомобільного транспорту.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути