chrome firefox opera safari iexplorer

Хорватія обіцяє видавати візи українським туристам за 5 днів

05 червня 2013 о 16:03

Хорватія має намір забезпечити видачу віз українським туристам протягом не більше п'яти днів з моменту подання заявки.

«Ми зробимо все можливе, щоб позбутися перешкод на шляху до того, щоб всі охочі отримали візи. Ми сподіваємося, що візи не будуть перешкодою для відвідин Хорватії туристами», — заявив на прес-конференції у Києві посол Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч.

За словами Відошевіча, у термінових випадках візи будуть видаватися протягом трьох днів. А ось візи для українців, які мають намір відвідати республіку не з метою туризму, а з іншими цілями, видаватимуться протягом 10 днів.

Відошевіч повідомив, що протягом найближчого часу Хорватія планує відкрити п'ять візових центрів у Києві, Львові, Одесі, Донецьку та Харкові.

«Таким чином, ми дамо можливість отримувати візи громадянам України, які проживають у регіонах України», — сказав він.

При цьому акредитовані при посольстві туристичні агентства зможуть звертатися за отриманням візи безпосередньо в посольство без звернення у візовий центр.

Відошевіч також нагадав, що до 31 грудня 2013 року громадяни України, які мають шенгенську візу, зможуть в'їжджати у Хорватію без хорватської візи.

У той же час, міністр туризму Хорватії Дарко Лоренцін зазначив, що Хорватія в 2013 році має намір зберегти туристичний потік з України на рівні 2012 року і прийняти близько 70 тис. туристів.

Він також повідомив, що середні витрати українських туристів у Хорватії знаходяться на третьому місці після витрат туристів зі США та Росії, яких витрачають в Хорватії 115-120 євро на добу.

Нагадаємо, термін дії рішення уряду Хорватії про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян України закінчився 31 жовтня 2012 року. Як очікується, 1 липня 2013 року країна стане повноцінним членом Євросоюзу.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути