chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін хоче дозволити продавати горілку в санаторіях та пиво у спортзалах?

20 червня 2013 о 13:20

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує змінити правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Зокрема, дозволити торгівлю алкоголем у ресторанах на території санаторіїв, а пивом – у закритих спортивних спорудах, але лише в пластиковій тарі, пише Gazeta.ua.

Відповідні зміни містяться в проекті постанови міністерства про зміну правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Також у документі пропонується скасувати норму про обов'язкове маркування штампом підприємства етикеток на алкогольній продукції, що реалізуються на підприємствах громадського харчування.

Крім того, Мінекономрозвитку пропонує за рішенням торгових підприємств наносити на товар інформацію про нього регіональною мовою або мовою нацменшин і на інших мовах. Така інформація може бути розміщена поряд з текстом, викладеним державною мовою.

Також пропонується зобов'язати торгові підприємства забезпечити можливість використання спеціальних платіжних засобів при здійсненні розрахунків за продані товари.

Правила торгівлі алкогольними напоями затверджено постановою Кабміну в 1996 році.

Нагадаємо, за даними Всесвітньої організації здоров'я, Україна посідає 1-ше місце в світі за рівнем дитячого алкоголізму. А за статистикою ВООЗ за 2012 рік, країна на п'ятому місці в світі за споживанням алкоголю (у 2011-му було шосте) і на другому — за рівнем смертності від цієї соціальної недуги в Європі.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути