chrome firefox opera safari iexplorer

Київ оголосив надзвичайну ситуацію на схилах Дніпра через зсуви

07 червня 2013 о 12:47

КМДА надала статус надзвичайної ситуації місцевого рівня у зв'язку з загрозою зсувів на 11 об'єктах, зокрема, на окремих ділянках схилів Дніпра у Печерському районі.

«Пропоную оголосити надзвичайну ситуацію, яка сталася у результаті зсувів на схилах Дніпра від Володимирської гірки до Печерського ландшафтного парку», — заявив під час засідання штабу начальник управління НС Києва Сергій Рюмшин.

На аварійних схилах влада розпорядилася негайно почати протизсувні роботи.

Раніше КМДА надала такий статус, зокрема:

— схилам біля озера Глінка біля пер. Філатова та б-ру Дружби Народів у Печерському районі;

— ділянці на вул. Академіка Кащенка, 154 (Мишеловська балка) в Голосіївському районі, де подальший розвиток процесів зрушень може спричинити руйнування доріг, комунікацій, приватних будинків та інших споруд;

— ділянкам поблизу будинків №№ 22, 24, 26 на вул. Адмірала Ушакова, біля будівлі на вул. Квітки-Основ'яненка, 14 (Мишеловська балка) у Голосіївському районі;

— територіям схилів Батиєвої гори (на розі вул.Локомотивної і Краснодонської), ділянці Батиєвої гори на розі вул. Провідникової і Радісної;

— території поблизу будівлі в Навчальному пер., 7, що в Голосіївському районі.

На цих ділянках проводяться протизсувні заходи: зведення підпірних стін, монтаж дренажних систем, організація рельєфу з облаштування стійкого профілю ухилів, створення поверхневих стоків.

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути