chrome firefox opera safari iexplorer

Київ пережив найкоротшу весну за всю історію метеоспостережень

06 червня 2013 о 13:37

Навесні 2013 року Київ встановив низку температурних рекордів, переживши відразу три пори року. Метеорологічна весна виявилась найкоротшою в історії спостережень і тривала всього 26 днів.

Ця весна увійде в історію метеорологічних спостережень аномально холодним і сніжним березнем, а також спекотними і фактично сухими квітнем і травнем, повідомляється на сайті Центральної геофізичної обсерваторії.

За три календарних місяці жителі Києва пережили відразу три пори року — зиму, яка закінчилася 30 березня, потім найкоротшу весну за весь період метеоспостережень у столиці з 1881 року — вона тривала всього 26 днів, а 26 квітня у Києві настало метеорологічне літо, яке відзначилося надзвичайно спекотним травнем.

Зокрема, середня температура за травень у місті склала +18,9 градуса, що на 3,7 градуса вище за кліматичну норму. Незважаючи на підвищене випаровування, травень видався сухим — випало лише 40 мм опадів при їхній місячній нормі у 53 мм.

Вперше за час гідрологічних спостережень температура води на посаді ЦГО, розташованому у Гідропарку, вже 10 травня досягла 20 градусів.

Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути