chrome firefox opera safari iexplorer

Київське метро не готове до евакуації пасажирів у разі пожежі, — ДНС

07 червня 2013 о 13:47

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДНС) у м. Києві попередили, що у разі надзвичайної події в метро на станціях глибокого залягання можуть виникнути серйозні проблеми. Як заявив начальник столичного главку ДНС Андрій Куценко, метрополітен необхідно забезпечити всім необхідним для термінової евакуації пасажирів у разі виникнення такої потреби, передає УНІАН.

З проханням вирішити це питання Куценко звернувся до голови КМДА Олександра Попова сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Він нагадав, що в московському метро нещодавно сталася пожежа. У перегоні тунелю загорівся силовий кабель, поїзди зупинили рух у годину пік. З двох станцій евакуювали близько 5 тис. пасажирів. За даними МНС Росії, за медичною допомогою звернулися 76 осіб, але загибель людей вдалося запобігти.

«Я хочу відзначити специфіку київського метрополітену. У нас 22 станції глибокого залягання, де дуже велика відстань від нульової позначки до шляхів, до платформ. Запитання про захисні кисневі протигази, у яких термін дії до трьох годин, до цих пір не вирішені. Це, у разі виникнення надзвичайних ситуацій на платформі станції глибокого закладання, практично унеможливлює евакуацію нашими співробітниками тих людей, які на ній знаходяться. Ще раз хотів би звернутися до вас, Олександре Павловичу, щоб це питання було вирішено», — сказав Куценко.

За його словами, необхідно також провести ревізію всіх інженерних мереж метрополітену. «Щоб таких випадків, як у Москві, в Києві не виникло. Тому що евакуація людей з цих місць буде дуже складною», — зазначив Куценко.

Попов доручив начальнику метрополітену протягом тижня підготувати «комплексне бачення озвученої проблеми».

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути