chrome firefox opera safari iexplorer

Міліція спробує боротися з порушниками правил паркування за допомогою Facebook

13 червня 2013 о 10:54

Міліція вирішила публічно засуджувати в соцмережах водіїв, які неправильно паркують автомобілі.

Фотографії всіх машин, які припарковані з порушенням правил дорожнього руху, з учорашнього дня почали викладати на сторінці в Facebook.

Така ініціатива належить закарпатській міліції, однак, за словами речника МВС Сергія Бурлакова, якщо нововведення допоможе наводити порядок на дорогах, його введуть і по всій країні.

На сторінці «Закарпаття. Сторінка сорому» вже з'явилися перші фотографії машин, припаркованих на газонах, перед сходами та в інших заборонених місцях.

"Нормальні люди навряд чи захочуть, щоб їхні машини прямо з номерами потрапляли під всенародне засудження. Я сам, коли їду по місту, бачу, що машини заїжджають прямо на газон. Сторінка буде працювати за типом «Дошки ганьби», — заявив начальник УМВС у Закарпатській області Василь Варцаба.

Він також повідомив, що на всі факти оприлюднених порушень міліція буде реагувати, а порушників штрафувати на 255-340 гривень.

«У першу чергу — це відродження традиції показувати тих, хто ганьбить наше місто, і перевиховувати порушників. Таке було в радянські часи. Нині сотні і тисячі автомобілів паркують на зелених зонах, і співробітники міліції простежити за порядком не встигають, як би ми цього не хотіли. Головне, що тепер водії будуть думати перед тим, як ставити авто на газон», — сказав «Сегодня» речник закарпатської міліції Олег Подебрій.

«Багато хто паркує авто на газонах не від хорошого життя, — говорить водій і юрист Олексій Святогор. — Така сторінка схожа на збір інформації. А може, я приїхав до коханки, навіщо мені світитися?»

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство