chrome firefox opera safari iexplorer

Міністерство доходів і зборів України зосередило свою увагу на Яндекс.Деньги

20 червня 2013 о 11:30

Після перевірок WebMoney і Forex Мінзборів вирішила зайнятися Яндекс.Деньги, повідомив голова підрозділу протидії податковим злочинам Міндоходів Василь Поєзд. Відзначимо, що його відомство займається всіма не ліцензованими НБУ системами.
У компанії Яндекс.Деньги виданню Вести повідомили, що компанія не має права функціонувати на українському ринку, а також наголосили, що тому на ньому і не зайняті.
«Яндекс.Деньги не є учасником банківського ринку України, компанія працює тільки на території Росії. На відміну від WebMoney, у Яндекс.Денег немає окремої юрособи в Україні. Як тільки ми приймемо рішення про відкриття окремого представництва в Києві, ми узгодимо свої дії з регуляторами», — відзначили в російському інтернет-гіганті.
Газета зазначає, що українці можуть користуватися сервісами Яндекс.Денег, як і іншими іноземними сервісами, наприклад, Skype або PayPal. Для цього необхідно завести гаманець в системі і поповнити рахунок в рублях платіжною карткою будь-якого українського банку.
Як повідомлялося, НБУ 14 червня заявив, що у WebMoney Transfer відсутній дозвіл на діяльність і компанія не має права здійснювати діяльність на території України. А Міндоходів заявило, що підозрює компанію в незаконних діях з документами на переказ, платіжними картками, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.
Водночас у головному офісі WebMoney назвали непорозумінням обшуки податківців в українському офісі WebMoney.UA. 17 червня її представники заявили, що компанія починає виконувати свої зобов'язання перед клієнтами.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути