chrome firefox opera safari iexplorer

На Закарпатті вода в річках піднялася до 5 метрів

06 червня 2013 о 11:16

У Закарпатській області оголошене гідрологічне штормове попередження з приводу підвищення рівнів води в річках. Про це повідомили в Закарпатському обласному центрі з гідрометеорології.

Як йдеться в повідомленні, в нижніх течіях річки Боржави поблизу села Верхні Ремети Берегівського району максимальний рівень води сягнув 505-525 см.

У зв’язку з підвищенням рівня води в річці прогнозується початковий вихід води на заплаву.

В Іршавському районі через сильні дощі в населених пунктах Луково та Білки частково підтоплені присадибні ділянки та сільськогосподарські угіддя.

За даними УДСНС у Закарпатській області, сильні зливові дощі, які пройшли територією Іршавського району Закарпатської області, надвечір 4 червня спричинили локальні підтоплення у Лукові та Білках. Місцевими стоками тут були підтоплені понад 36 присадибних ділянок, 13 колодязів шахтного типу та більше 30 га сільськогосподарських угідь.

Наразі підтоплень житлових будинків не зафіксовано.

Повінь в Європі, яка охопила Чехію, Німеччину і Австрію, а потім почала загрожувати Словаччині, Угорщині, Хорватії, Сербії, а також Швейцарії, продовжує забирати життя. За останніми даними, число загиблих через повінь досягла 16. Найбільша кількість жертв зафіксована в Чехії: влада повідомила про вісім загиблих. У Німеччині загинули чотири людини, в Австрії — двоє і в Словаччині — один. Ще одна людина загинула в Швейцарії.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути