chrome firefox opera safari iexplorer

Найчастіше в Україні розлучаються молоді пари

13 червня 2013 о 16:51

Від 52% до 62% розлучень в Україні припадає на молоді родини. Про це сьогодні повідомив директор Департаменту сім'ї та дітей Міністерства соціальної політики України Руслан Ковбаса, якого цитує Українська правда з посиланням на УНІАН.

Він зазначив, що на сьогоднішній день в Україні залишається високим рівень розлучень серед молодих сімейних пар. За його словами, молоде подружжя не проходить відповідного навчання.

«Якщо подивитися статистику, то пік розлучень припадає на перші роки подружнього життя — від 3-х місяців до півтора року. Саме в цей період виникає нерозуміння між чоловіком і жінкою, недовіра, фінансові труднощі», — каже він.

Ковбаса також зауважив, що в 2012 році було укладено 278 тис. шлюбів, а відсоток розлучень склав 61%.

У свою чергу, експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин, президент Всеукраїнського благодійного фонду «Сім'я» Адріан Буковинський зазначив, що серед пар, які живуть у громадянському шлюбі, 95% через певний проміжок часу розлучаються.

«Сьогодні підтримка держави повинна бути спрямована на формування іміджу сім'ї, на підготовку молодих людей, які вступають в подружнє життя, оскільки є дуже багато викликів, до яких вони не готові», — зазначив Руслан Ковбаса.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути