chrome firefox opera safari iexplorer

Податок на гриби і ягоди в Криму — лише для підприємців

26 червня 2013 о 09:13

Введення в Криму податку на збір грибів, ягід, лікарських рослин і на прогулянки в лісі не відповідає дійсності. Про це УНН повідомили в Республіканському комітеті АРК з лісового і мисливського господарства.

За словами Голови Республіканського комітету АРК з лісового і мисливського господарства Ігоря Кацая, у ряді публікацій ЗМІ невірно витлумачені норми постанови «Про встановлення ставок збору за спеціальне використання лісових ресурсів у частині заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісу», прийнятому Верховною Радою Криму 21 червня 2013 року.

«Я хочу підкреслити, що прийняття цієї постанови ні в якому разі не торкнеться права громадян відвідувати ліс і для власних потреб збирати його дари», — заявив І.Кацай.

Він також зазначив, що аналогічні постанови про встановлення ставок збору за спеціальне використання лісових ресурсів прийняті в більшості областей України. Глава рескомітету пояснив, що в Україні існує два види використання лісових ресурсів — загальний і спеціальний.

Загальний — це коли всі громадяни України, які мають право безперешкодно (за винятком періодів особливої ​​пожежної небезпеки) відвідувати ліс і безкоштовно збирати для свого споживання плоди, ягоди, горіхи, гриби, трави і т.д.

При цьому згідно із законодавством України існує спеціальне використання природних рослинних ресурсів. До тієї категорії відноситься використання дарів лісу у виробничій, рекреаційній, туристичній та комерційній діяльності.

«Це відноситься до спеціального використання за плату на підставі спецдозволу (лісового квитка) і тільки в межах відведених земельних ділянок лісового фонду», — пояснив І.Кацай.

«Суб'єкти підприємницької діяльності, які бажають зібрати лікарську сировину, організувати кінний або пішохідний маршрут отримують відмови у такій діяльності, тому що ставки збору не встановлені», — вважає він.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути