chrome firefox opera safari iexplorer

Прем'єр-міністра та Президента визнали найбільшими ворогами преси

06 червня 2013 о 14:54

Головним «ворогом преси» за версією Незалежної медіа-профспілка України та Інституту масової інформації став прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Результати антирейтингу «Вороги преси в Україні 2012» організатори дослідження оголосили 6 червня, у День журналіста, повідомляє Телекритика.

Список виглядає таким чином.

1. Прем'єр-міністр України Микола Азаров

2. Президент України Віктор Янукович

3. Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко

4. Народний депутат від Партії Регіонів Віталій Журавський

5. Перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов

6. Керівник Апарату Верховної ради Валентин Зайчук

7. Генеральний прокурор Віктор Пшонка

8. Народний депутат від опозиції Микола Княжицький

9. Начальник Управління державної охорони Сергій Кулик

10. Генеральний директор холдингу «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

telekritika.ua

 telekritika.ua

Миколі Азарову закидають як голові уряду — штучне обмеження спілкування міністрів із журналістами, а як формальному голові Партії регіонів — тиск на медіа, цензуру і перешкоджання на всіх рівнях.

Друге і третє місця в антирейтингу займають президент Віктор Янукович та міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

До цьогорічного рейтингу потрапили медійники: екс-генеральний директор каналу ТВі і чинний народний депутат від «Батьківщини» Микола Княжицький (йому закидають знищення репутації ТВі), а також генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко (йому закидають дискредитацію УНІАН).

Також у списку — перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, охорона якого заклеїла телефони журналістів, щоб його не фотографували.

За неофіційною інформацією, є власником медіахолдингу, до якого, зокрема, входять газети «Взгляд» і «Капитал» і телеканали БТБ і Business (втім офіційно він цю інформацію заперечує).

Микола Азаров уже входив до рейтингу ворогів преси у 2010 році, тоді він посідав другу сходинку (охоронці прем'єра грубо перешкоджали знімальній групі 5-го каналу у виконанні професійних обов'язків, а прес-секретар пана Азарова Віталій Лук'яненко вимагав від журналістів перед інтерв'ю повністю узгодити, яким у результаті буде матеріал).

Минулого року антирейтинг очолив екс-глава МВС Анатолій Могильов.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути