chrome firefox opera safari iexplorer

Студенти та викладачі університету Шевченка протестували проти забудови скверу

14 червня 2013 о 16:10

Студенти та викладачі навчально-наукового центру Інститут біології Київського національного університету імені Тараса Шевченка влаштували акцію протесту проти забудови скверу біля корпусів, повідомляє Кореспондент з посиланням на Радіо Свобода.

Мітингувальники скаржаться, що незаконно встановлені, на їхню думку, кіоски погіршують доступ студентів до навчального закладу, знищують архітектурну цілісність території, а також викликають забруднення скверу. Студенти також вказують на те, що біля кіосків постійно збираються сторонні люди, які вживають алкоголь і порушують громадський порядок.

Учасники акції протесту також намагаються перешкодити будівництву торгового центру і паркінгу на цій території, на їхню думку, це може відбутися найближчим часом.

«Будувати тут паркінг — абсурдно. Це ж загроза техногенної безпеки, адже всі навколишні споруди можуть просто зазнати руйнувань. Ми вимагаємо від київської влади розібратися із цими будівлями і забезпечити нормальне функціонування університету, який, на нашу думку, є окрасою міста», — каже Володимир Бугров, проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Адміністрація університету зверталася до КМДА, Головного управління МВС у Києві та прокуратури, але кіоски й далі на території скверу.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що студенти Київського політехнічного інституту спалили будівельний паркан, який з'явився напередодні поруч із навчальним корпусом. Сьогодні стало відомо, що, що голова КМДА розпорядився прибрати будівельний паркан.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути