chrome firefox opera safari iexplorer

Третина українських пляжів стали розсадниками небезпечних інфекцій

19 червня 2013 о 12:22

Стан українських пляжів погіршується з кожним роком: щорічні дослідження якості води свідчать про їхнє забруднення неочищеними стоками з перевантажених каналізаційних очисних споруд.

Більшість закритих пляжів не готові до купального сезону — склад води не відповідає нормам або вони не обладнані правильно. На деяких пляжах є ризик підхопити інфекцію, повідомляє Сегодня. 

За даними Санепідемстанції (СЕС), зараз в Україні відкрито 495 пляжів з 746, з них 463 — морські, і 32 — річкові.

У Криму розташовані 463 пляжів, з них працюють 323, інші закриті через відсутність дозвільних документів.

У Донецькій області працюють 14 пляжів із 28, у Запорізькій — 10 з 65, у Миколаївській — 6 з 7, в Одеській — 19 з 20, у Херсонській — 78 пляжів з 142, у Києві — тільки 5 із 11.

Крім відсутності небезпечних мікроорганізмів і нормального хімічного складу води, на пляжах обов'язково повинна бути питна вода, туалети і точки харчування, обладнані згідно з визначеними санітарними нормами.

СЕС не радить українцям купатися на тих пляжах, відкриття яких не дозволили. За правилами повинна бути табличка «Купатися заборонено!».

На відкритому пляжі, на якому дозволено купатися, повинен бути інформаційний стенд з дозвільними документами. Якщо його немає, документи потрібно вимагати у адміністратора пляжу. Якщо немає ні адміністратора, ні стенду, значить, пляж не перевірявся.

Нагадуємо, що протягом двох місяців на пляжах Азовського моря розвантажували рибу через заборону СЕС розвантажувати її в порту.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути