chrome firefox opera safari iexplorer

У червні туристам Львова запропонують гастрономічну мапу

03 червня 2013 о 09:43

Цього року місцеві ресторації та організатори Гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» об’єднаються задля відродження Львівської кухні. Таким чином, з 21 червня по 7 липня, усі гості міста, скориставшись Гастрономічною мапою, зможуть потрапити у ресторани та кав’ярні міста, де буде запропоновано страви Львівської кухні за особливими рецептами.

«Смакові пристрасті можуть багато чого розповісти про історію міста, про культурні традиції й навіть про вдачі городян. Гастрономічна мапа – це своєрідний путівник для тих, хто вже відчув інтерес до гастрономічної культури Львова. Мабуть, багато хто подорожуючи стикався із питання, у якому ж закладі готують славнозвісні місцеві смаколики. Ми об’єднаємо ресторани та кав’ярні Львова у єдину Гастрономічну мапу, яка ознайомить всіх із унікальною місцевою кухнею», — розповів Андрій Сидор, радник міського голови з питань культури і туризму, директор гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці».

До участі у гастрономічній мапі Львова вже зголосились ресторан-клуб «Спліт», ресторан «Шекспір», Citadel Inn Hotel & Resort (літня тераса), ресторан «Дарвін», винотека «Cafe 1», ресторан імпровізацій «Грушевський CINEMA JAZZ», ресторан-музей «САЛО», ресторан «Штрудель Хаус», кафе «Кентавр» та «Mons Pius: пиво&м'ясо».

«Туризм у Львові добре розвинений і варіантів, де туристи можуть поїсти, теж багато. Але не у всіх закладах готують страви за особливими рецептами львівської кухні. Заклади-учасники Гастрономічної мапи в рамках фестивалю «Львів на тарілці» готуватимуть страви за особливими місцевими рецептами», — додав Андрій Сидор.

Гастрономічна мапа буде розміщена у ексклюзивній фестивальній газеті «Львів на тарілці» та на офіційному сайті Фестивалю www.lvivontheplate.com.ua.

Нагадаємо, що в рамках фестивалю «Львів на тарілці» 28 червня пройде «Гала-вечеря страв Львівської кухні». У винятковій атмосфері за одним столом із розкішним сервіруванням на галереї-терасі Палацу Мистецтв (вул. Коперника, 15) зустрінуться 300 львів’ян та гостей міста.

За інформацією компанії «Дік-Арт»

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути