chrome firefox opera safari iexplorer

У київському планетарії покажуть унікальний старовинний одяг

17 червня 2013 о 14:59

Завтра, 18 червня, у київському планетарії відкривається виставка Музей історії моди — це приватна колекція старовинного дамського одягу та аксесуарів.

Музей історії моди — це унікальна колекція з майже тисячі предметів, зібрана киянкою Мариною Івановою за 30 років. Дата народження найбільш поважного експоната — 1800 рік, повідомили Корреспондент.net організатори виставки.

На 500 квадратних метрах буде показано майже 80 модних ансамблів, що колись належали європейським світським дамам позаминулого століття: бальні сукні, накидки для відвідування опери, візитні туалети, весільні вбрання, прогулянкові костюми та інше.

Всього протягом дня аристократки міняли туалети шість разів. Крім того, до кожного вбрання додавалися аксесуари — сумочки (срібні, вишиті, бісерні), рукавички, туфлі Попелюшкового розміру (найбільш ходовий розмір взуття у 19-му столітті був 34 і 35), парасольки від сонця, химерні капелюхи і багато іншого, — все це теж можна побачити на виставці.

Виставка цієї колекції проходить у Києві далеко не в перший раз, однак колекція постійно поповнюється новими раритетами.

Так, за словами організаторів, вперше буде продемонстровано 6 стендів з нижньою білизною, яка ховалася під сукнями європейських модниць майже двісті років тому, а сьогодні виставлена для загального огляду — мереживні панталони, бюстгальтер, корсет, нижні спідниці, сорочки, пенюари ... — всього до 12 предметів одягу.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути