chrome firefox opera safari iexplorer

УЄФА представив логотип Євро-2016

26 червня 2013 о 18:15

У середу в Парижі відбулася презентація логотипу фінальній стадії чемпіонату Європи з футболу 2016 року, який відбудеться у Франції. Про це повідомляє прес-служба УЄФА. 

«Логотип об'єднує характерний для французької культури творчий початок з красою гри і створює для Євро-2016 неповторний образ. Завдяки цьому він робить один з найбільших спортивних турнірів світу ще більш впізнаваним і тим самим піднімає його престиж», — йдеться в повідомленні. 

Логотип розроблений португальським агентством, яке створювало візуальне оформлення Євро-2012. Він поєднує графічні деталі, виконані в різних художніх стилях, і футбольні елементи. У центрі композиції зображено кубок Анрі Делоне. Кольори прапора Франції — червоний, білий і синій — у поєднанні з плавними лініями і формами визначають сучасний і сміливий стиль, що робить логотип впізнаваним і елегантним.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути