chrome firefox opera safari iexplorer

Українські дипломи можуть визнати у Франції

12 червня 2013 о 20:04

Україна і Франція восени підпишуть угоду про взаємне визнання дипломів бакалаврів і магістрів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив представник міністерства освіти і науки України кандидат фізико-математичних наук, доцент Сергій Храпатий під час «Дня вищої освіти України у Франції», організованого Campus France у Парижі.

«З грудня 2011 року триває співпраця міністерства науки і освіти України з посольством Французької Республіки в Україні щодо підписання угоди про визнання документів про вищу освіту, зараз вона завершується і я з упевненістю можу сказати, що восени, у вересні-жовтні ц.р., ми її підпишемо», — зазначив він.

Укладення документу, на думку Сергія Храпатого, з одного боку, поглибить співпрацю вищих навчальних закладів України та Франції, з іношого – угода стане політичним дороговказом для наших вишів щодо напрацювання спільних ідей та реалізації проектів. Він додав, що, працюючи над угодою, українські та французькі освітяни відзначили подібність систем вищої освіти обох країн. «Вони надзвичайно подібні, десь на 80-90%, зокрема, ми маємо рівень «Бакалаврату», французи – «Лісанс», у нас «Магістратура» у них – «Майстер», науковий ступінь «Доктора» або PhD (аспірантура), взагалі співпадають», — зазначив він.

Говорячи про існуючі програми подвійних дипломів системи вищої освіти двох країн, представник профільного міністерства зазначив, що вони дозволяють визнавати в Україні дипломи національних вищих навчальних закладів Франції і навпаки. У випадку наявності різниці у назвах предметів для гаромонізації освітнього рівня студентам потрібно буде скласти академічну різницю, а не повторно здавати іспити.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини освіти

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути