chrome firefox opera safari iexplorer

Українські легкоатлети завоювали три медалі на норвезькому етапі «Діамантової ліги»

14 червня 2013 о 10:56

Три медалі — дві срібні і одну бронзову — завоювали українські спортсмени на шостому етапі «Діамантової ліги» з легкої атлетики, що відбувся в Осло (Норвегія).

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.

"Чемпіонка Європи в приміщенні в бігу на 800 метрів Наталія Лупу в Осло почала свій «діамантовий» сезон і відразу ледь не перемогла. За 200 метрів до фінішу українка вийшла вперед. Випередити її на фініші намагалися африканські спортсменки, проте обійти Наталію їм не вдалося. Але з-за спин суперниць вискочила росіянка Катерина Поїстогова і на останніх метрах вирвала перемогу з результатом 1 хвилина 59,39 секунди. У Лупу — кращий особистий час у сезоні — 1.59,59. Третьою була Джанет Джепкосгей із Кенії (2.00,09) ", — говориться в повідомленні.

У секторі для потрійного стрибка Ольга Саладуха в найкращій із спроб приземлилася на відмітці 14,56 метра і стала другою. Хоча, як зізналася донеччанка після виступу, розраховувала на результат рівня 14,80-14,90. Третю перемогу підряд оформила Катерина Ібаргуєн із Колумбії (14,81).

Третє місце на 100-метрівці завоювала Марія Ремінь (11,07 секунд), яка фінішувала одразу за Івет Лаловою з Болгарії (11,04) і Муріель Агуїрре з Кот-д'Івуару (11,05).

У норвезькій столиці встановлено два кращі результати сезону у світі — в бігу на 200 метрів шестиразовим олімпійським чемпіоном із Ямайки Усейном Болтом (19,79) і на 5000 метрів — дворазовою олімпійською чемпіонкою ефіопкою Месерет Дефар (14.26,90).

Джерело: Укрінформ
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути