chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зможуть прописуватись на дачах?

21 червня 2013 о 09:35

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, згідно з яким буде можлива реєстрація в заміських будинках, повідомляє РИА Новый Регион.

Авторами ініціативи виступили народні депутати від Партії регіонів Андрій Шипко та Володимир Бандуров.

У пояснювальній записці до документа політики зазначили, що в даний час кількість людей, що проживають в своїх заміських будинках, в тому числі і на території дачних ділянок, значно збільшилася.

Депутати наголосили, що через відсутність в паспорті штампу про реєстрацію в осіб, що проживають в заміських будинках, виникають проблеми при отриманні пенсії, допомоги по догляду за дитиною, медичної допомоги, оформленням дітей до школи, кредиту, а також реалізації виборчого права.

Крім того, регіонали запропонували закріпити в законодавстві термін «заміський будинок» і включити його до переліку видів житлового фонду.

Раніше повідомлялося, що в нинішньому році серйозно змінилася схема реєстрації прав власності на квартири (зі схеми прибрали БТІ, замкнувши весь процес на нотаріусі). Крім того, на «зайві» житлові квадратні метри ввели новий податок.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути