chrome firefox opera safari iexplorer

Українців застерігають від поїздок у Таїланд через лихоманку Денге

21 червня 2013 о 11:42

У Таїланді поширюється лихоманка Денге – через інфекцію, яку розповсюджують комарі, переносячи так відповідний вірус. Зважаючи на відсутність вакцини проти вірусу Денге, громадянам України, які вже перебувають або планують відвідати Таїланд, медики рекомендують тимчасово утриматися від запланованих подорожей, повідомляє сайт головного управління Держсанепідслужби у Львівській області.

Насамперед це стосується відвідування провінцій Сонкхла, Накхон Сі Тхаммарат, Сурін та Лосі, де зафіксовано вже 7 смертельних випадків внаслідок інфікування вірусом Денге, інформує Посольство України в Королівстві Таїланд.

Міністерство охорони здоров’я КоролівстваТаїланд рекомендує іноземним громадянам, які відвідують країну, невідкладно звертатися по фахову лікарську допомогу за наявності найменших ознак згаданої хвороби – підвищена температура тіла, головний біль, висипання на шкірі, схожі на кір, біль у м’язах.

Довідка. Лихоманка Денге поширена більш ніж у 110 країнах. Щороку вона вражає від 50 до 100 мільйонів осіб у всьому світі. Вона також викликає до півмільйона випадків госпіталізації і призводить до 12 500–25 000 смертей по всьому світу щороку.

Більшість людей з лихоманкою Денге видужують і не мають опісля жодних проблем. Проте якщо не лікувати недугу, від 1 до 5% інфікованих людей (тобто 1-5 зі 100) вмирають від лихоманки Денге. При хорошому лікуванні помирає менше ніж 1%. Тим не менш, серед людей з важкою формою лихоманки Денге смертність становить 26% (26 осіб зі 100).

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Туристичні новини

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути