chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні починається ЗНО – 2013

03 червня 2013 о 12:20

Сьогодні, 3 червня, в Україні розпочинається зовнішнє незалежне оцінювання, яке завершиться 27 червня, повідомляє УНН.

Український центр оцінювання готовий до зовнішнього незалежного оцінювання і знає, де буде сидіти кожний учасник. Про це під час прес-конференції повідомила директор українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

Проте вона застерігає, що перший тест з хімії, який пройде сьогодні, буде мати певні складнощі.

"Дещо ускладниться тест з хімії, бо 1-2 червня пройдуть випускні вечори, але є випускники, які свідомо не будуть всю ніч перебувати на випускному, а все-таки підготуються до тестування”, — зазначила І.Зайцева.
Нагадаємо, зовнішнє незалежне оцінювання у 2013 році розпочнеться 3 червня та завершиться 27 червня.
Цього року майже на 75% пунктів зовнішнього незалежного оцінювання будуть стояти металошукачі.

Як повідомляв УНН, для цьогорічного проведення ЗНО п’ята частина тестів надрукована мовами національних меншин, з яких переважає російська.

Довідково: Зовнішнє незалежне оцінювання — іспити для вступу до ВНЗ в Україні.

Комплекс організаційних процедур (передусім — тестування) спрямований на визначення рівня навчальних досягнень випускників середніх навчальних закладів при їхньому вступі до вищих навчальних закладів.

Мета зовнішнього незалежного оцінювання: підвищення рівня освіти населення України та забезпечення реалізації конституційних прав громадян на рівний доступ до якісної освіти, здійснення контролю за дотриманням Державного стандарту базової і повної середньої освіти й аналізу стану системи освіти, прогнозування її розвитку.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання зараховуються як результати державної підсумкової атестації і як результати вступних іспитів до вищих навчальних закладів.

Із 2004 р. за підтримки міжнародних і громадських організацій система зовнішнього незалежного оцінювання формується в Україні.

Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути