chrome firefox opera safari iexplorer

Як вберегтися від літніх хвороб

14 червня 2013 о 10:37

Українські лікарі розповіли, що ангіни, отити і кишкові розлади — найпоширеніші хвороби, які люди можуть підхопити улітку. Інколи з відпочинку можна привезти і більш екзотичні недуги, наприклад — жовту гарячку.

У Києві малюки ніжаться в озері , хоча поруч оголошення – купатися заборонено. Діти плавають, але не пірнають і води у рот не беруть. Вода справді брудна – кілька злив, що пройшли над Києвом, змили в озеро непотріб. Щоб люди не підхопили кишкової палички, лікарі купатись тут заборонили.

Під кабінетами терапевтів і лорів застуджених не менше, ніж узимку. Приходять з отитами та ангінами. Це, переважно, від переохолодження – надмірного купання у річці, чи сидіння під кондиціонером , ввімкненим на великий холод.

Щоб і не захворіти, і почуватися комфортно, лікарі пропонують потоки холодного повітря спрямовувати вгору, а не на себе, а температура має відрізнятись лише на 3-4 градуси від тієї , що надворі.

Звертатись у травмпункт радять і людям, яких вкусила будь-яка тварина . Через рану в організм може потрапити правець – смертельно небезпечна хвороба. Збираючись у відпустку за кордон, радять поцікавитись, які хвороби поширені там і, за потреби, зробити щеплення. Окрім жарознижувальних таблеток, в аптечці відпочивальника мають бути тест-смужки для вимірювання ацетону, ліки проти алергії, дезінфікуючі та спеціальні соляні розчини, які допоможуть при отруєннях.

Джерело: ТСН
Розділи: Здоровий спосіб життя

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути