В Україні призупинили видачу водійських прав з чіпами, про введення яких Державтоінспекція заявляла навесні, і повернулися до старих зразків. Про це повідомляє Сегодня.

Як пояснили Департаменті ДАІ, видача чіпованих посвідчень була призупинена спецпостановленням уряду на невизначений термін. Рішення було прийнято після численних звернень громадян, які скаржилися на високу вартість нових прав — за них потрібно було заплатити не 198 грн, як звичайні, а майже 250 грн.

«Видача була припинена в червні після звернень громадян. Ми пішли назустріч. Тобто поновилися постанови, які раніше були скасовані, і документи з чіпами сьогодні не застосовуються. Ми повернулися до старих зразків», — зазначив головний інспектор Департаменту ДАІ МВС В'ячеслав Шмельов.

У автоінспекції не виключили, що уряд поверне права з чіпами, але в які терміни — поки невідомо. Імовірно, ціну нових бланків збільшувати не будуть. Коштуватимуть вони, певно, ненабагато більше звичайних, а можливо, як припускають даішники, і нарівні зі звичайними.

Видача нових водійських посвідчень з індивідуальним номером з демографічної держреєстру і за бажанням з чіпом з біометричними даними почалася в кінці травня. Права, отримані раніше, міняти не обов'язково. Заміні підлягають лише права, які були виготовлені на бланках колишнього СРСР — обміняти їх потрібно до кінця поточного року.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/life/_dai-prizupinili-vidachu-vodijskih-prav-z-chipami/506593">Gazeta.ua</a>