chrome firefox opera safari iexplorer

Експерти: в Україні зростає популярність приватних детективів за рахунок зниження довіри до міліції

19 липня 2013 о 11:00

Послуги українських приватних детективів стрімко набирають популярність на тлі зниження довіри до міліції. Вітчизняні «пінкертони» здатні знайти людину, розслідувати вбивство і викрити фінансових шахраїв, пише «Корреспондент» у статті «Детективний метод».

Як з'ясувалося, число приватних агентств і детективів в Україні за останні п'ять років збільшилася в 20 разів.

«Професіоналізм українських приватних детективів дуже високий, вони можуть виконати практично будь-яку задачу», — впевнений Ігор Цмінський, голова Всеукраїнський асоціації приватних детективів (ВАЧД).

Експерти зазначають, що популярність приватних детективів стрімко зростає, в тому числі й на тлі зниження довіри до міліції.За даними Інституту соціології, правоохоронцям довіряють лише 0,8 % населення України.

Українські приватні детективи, серед іншого, розв'язують завдання, за які органи не беруться, — пошук боржників, виявлення некредитоспроможних партнерів і збір бізнес-інформації про конкурентів.

Вітчизняні Пуаро — здебільшого колишні працівники МВС або спецслужб, які покинули органи через рутину й низьку зарплату, яка в приватній практиці в середньому втричі вище.

Так, день роботи приватного детектива в Україні коштує в межах від $ 100 до $ 300, в залежності від того, пошук це інформації, або розшук безвісти зниклого, або зовнішнє контрспостереження. Це майже європейські тарифи: у Польщі, наприклад, людину беруться розшукати за $ 270 на день, а здійснити «наружку» — за $ 380.

Таким чином, в середньому приватний слідчий отримує втричі більше свого колеги з міліції, чия зарплата становить 3,5 тис. грн.

Як повідомлялося раніше, в Україні стає все більше «липових» приватних детективів.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути