chrome firefox opera safari iexplorer

Харчовий скандал через заморожену малину із вірусом

03 липня 2013 о 12:06

Ягоди могли надійти до продажу з Польщі. 

Небезпечна польська малина могла потрапити до України До України може потрапити заражена ягідка з Європи. Цього побоюється санепідемслужба держави, йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

На континенті саме в розпалі харчовий скандал. Заморожена малина не пройшла перевірки в Нідерландах. 

У ній знайшли норовірус. У 90% випадків він стає збудником епідемій шлунково-кишкових захворювань. Розслідування з'ясувало, що зібрали врожай у Польщі. Експортувати малину встигли у 9 країн Євросоюзу.

Офіційного підтвердження того, що малину завезли в Україну, поки що не має. Проте, санстанція такої можливості не відкидає. Минулого року повідомлялося, що Держуправління справами купувало імпортну малину за ціною 672 гривні за кілограм.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути