chrome firefox opera safari iexplorer

Контрактову площу у Києві знищать — активісти

19 липня 2013 о 16:47

Контрактову площу у столиці перетворять на величезну парковку, а пам’ятник Сагайдачному перенесуть, оскільки він заважає забудовнику Гостиного двору

Про це заявили учасники круглого столу, присвяченого розсекреченому проекту реконструкції Гостиного двору на столичному Подолі, інформують «Коментарі».

За їхніми словами, на отримання доступу до матеріалів проекту в активістів пішло майже півтора року, причому домогтися цього вони змогли лише через суд.

І аналіз отриманої документації дозволяє сказати, що на догоду апетитам забудовника Гостиного двору буде реконструйована вся прилегла територія, а її функціональне призначення буде змінено.

Зокрема, проектом передбачено появу 340 паркомісць на прилеглій території для обслуговування потреб торгового центру (забудовник уже не приховує, що будує зовсім не культурний центр, як заявлялося раніше).

Таким чином, Контрактова площа перетворюється на величезну автостоянку просто неба, що ставить хрест на планах щодо перетворення площі в пішохідну зону.

Також проектом пропонується перенести пам’ятник Гетьману Сагайдачному, який стоїть на початку вулиці його ж імені.

«Забудовники Гостиного двору не бачать пам’ятник Сагайдачному на його місці. Він їм заважає, тому що з вулиці Сагайдачного не буде видно вхід у торговий центр», — пояснив представник ініціативи «Збережи старий Київ» Ігор Луценко.

«Тому вони пропонують місту його перенести на кілька метрів праворуч або ліворуч. Сергій Целовальник це схвалив», — уточнив він.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути