chrome firefox opera safari iexplorer

Кулінарні ідеї для літнього барбекю

13 липня 2013 о 17:58

Літні вихідні прекрасно підходять для пікніків і барбекю на природі. Крім традиційного свинячого шашлику, варто також спробувати приготувати на вугіллі яловичину, овочі та рибу.
Корреспондент.net підібрав кілька легких рецептів для грилю від Flavor.ua, які можна приготувати на пікніку в найближчі вихідні.

Шашлички з яловичини з беконом

Готове м'ясо краще доповнити соусом на основі йогурту, це оптимальне поєднання для спекотного дня.

Для приготування знадобиться:

350 г. яловичої задньої частини, очищеної та нарізаної шматочками по 2,5 см

— 8 печериць, розрізаних на половинки (або 16 маленьких)

— 1 цукіні, розрізаний навпіл і нарізаний шматочками завтовшки 2 см

— 2 скибочки бекону, розрізаних на чотири частини

— Цацикі з грецького йогурту, грецький салат, лаваш (за бажанням) — для подачі

Rob Shaw / ACP
Час приготування: 30 хв. Кількість порцій: 4

Як готувати:

1. Розігріти гриль або сковороду-гриль.

2. Нанизати м'ясо, гриби, цукіні та бекон упереміш на вісім дерев'яних шпажок для шашлику. Скропити оливковою олією.

3. Обсмажити шашлички з кожного боку тривалістю 3-4 хвилини або більше — залежно від того, яка ступінь готовності вам подобається.

4. Подавати з цацикі, грецьким салатом і лавашем.

Кукурудзяні качани на грилі з ароматним маслом

Для приготування знадобиться:

— 6 свіжих качанів кукурудзи

120 г. м'якого вершкового масла

— 2 столові ложки подрібненої свіжої м'яти

— 2 чайні ложки з гіркою пластівців чилі

— Морська сіль

— Мелений чорний перець

— Шматочки лайму для подачі

Katie Quinn Davies
Час приготування: 30 хв. Кількість порцій: 6

Як готувати:

1. Розігріти гриль.

2.Видалити листя та рильця з качанів, промити і промокнути кукурудзу. Загорнути у фольгу і помістити на гриль на 20 хвилин, поки зерна не стануть м'якими. Вийняти з фольги і повернути на гриль ще на 5-10 хвилин, щоб трошки обсмажити, час від часу перевертаючи, щоб кукурудза не згоріла.

3.Поки кукурудза готується, змішати масло, м'яту, сіль і перець.

4.Виложити качани на таріль, змастити ароматним маслом і негайно подавайти.

Лосось на грилі з лимонним йогуртом

Для приготування знадобиться:

— 2 чайні ложки зерен фенхелю, подрібнених

— 2 чайні ложки зерен коріандру, подрібнених

— 1 чайна ложка морської солі

— 1,5 кг філе лосося на шкірці

— ¼ склянки (60 мл) оливкової олії

— 1/3 склянки (55 г) родзинок, дрібно порубаних

— 2 столові ложки кедрових горішків

— ½ склянки маленьких листочків м'яти

— Шматочки лимону — для подачі

лимонно-йогуртовий соус:

— 2 часточки консервованого лимону

— 1 ½ склянки (450 г) грецького йогурту

— 1 ½ столової ложки лимонного соку

— 1 столова ложка тахині

Dean Wilmot / АСР
Час приготування: 45 хв. Кількість порцій: 10

Як готувати:

1. Змішайте фенхель, коріандр і сіль у мисці. Ретельно перемішайте руками.

2. Сильно прогрійте гриль, накривши його кришкою. Змастіть рибу 2 столовими ложками олії та збризніть сумішшю з приправ. Зменшіть потужність до середньої. Помістіть лосось шкіркою вниз на гриль на 5-7 хвилин. Переверніть і готуйте ще 12 хвилин, накривши кришкою. Перекладіть рибу на блюдо сервування.

Пасту тахині можна придбати в делікатесних відділах чи східних крамницях. Прянощі — потовкти в ступці або перебити блендером

3. Для приготування соусу: відокремте м'якоть лимону від цедри, останню ретельно промийте і промокніть. Потім дрібно наріжте і покладіть в миску. Додайте йогурт, лимонний сік і тахині. Змішайте.

Якщо не знайдете консервованих лимонів, їх можна приготувати самостійно або ж просто заздалегідь перекладіть шматочки сіллю і прянощами

4. Покладіть 1/3 лимонного йогурту на центр лосося. Посипте родзинками, горішками і листям м'яти. Покропіть олією. Подавайте з йогуртом і шматочком лимону.

Люля-кебаб із тюфтельок

Для приготування знадобиться:

400 г. фрикадельок

— ½ склянки соусу барбекю + трошки для подачі

— 10 дерев'яних паличок, попередньо замочених у воді

— 1 червона цибулина, нарізана великими шматками

125 г. печериць

— 1 червоний солодкий перець, нарізаний великими шматками

— 1 цукіні, нарізаний товстими скибками

— Салат для подачі

Rob Shaw / Bauersyndication.com.au
Час приготування: 30 хв. Кількість порцій: 4

Як готувати:

1. Добре розігрійте сковороду-гриль на середньому вогні. Або підготуйте вугілля і грати, якщо готуєте на відкритому повітрі.

2. У великій мисці змішайте фрикадельки з соусом так, щоб він їх покрив.

Для фрикадельок купіть готовий фарш або приготуйте його за таким рецептом: 350 г. меленого м'яса на ваш вибір, ¼ склянки хлібних крихт, білок 1 яйця, 1 крихітний зубчик часнику, пропущений через прес, сіль і перець за смаком

3. Нанизуйте поперемінно на дерев'яні шпажки цибулю, м'ясо, печериці, перець, цукіні. Приправте сіллю і перцем за смаком.

4. Смажте на грилі протягом 8-10 хвилин, постійно перевертаючи, до готовності. Подавайте з рештою соусу і салатом.

Шашлички з брюссельської капусти з сирним соусом

Для приготування знадобиться:

— 3 зубчики часнику, дрібно нарізаних

— ½ склянки оливкової олії

50 г. сиру з блакитною пліснявою

— 2 столові ложки сметани

— 1-2 столові ложки білого винного оцту

500 г. брюссельської капусти

Phillip Castleton
Час приготування: 30 хв. Кількість порцій: 4

Як готувати:

1. Відварити або приготувати на пару капусту (не переварювати, вона повинна бути лише трошки м'якою). Викласти капусту у велику миску, додати туди ж часник, 2 столові ложки олії, перемішати, накрити миску плівкою і залишити на 5 хвилин.

2. Змішати масло, що залишилося, покришений сир, сметану і оцет в блендері до отримання однорідної текстури. Вилити соус в окрему миску, посолити і поперчити за смаком.

3. Нанизати качанчики капусти на шпажки (дерев'яні – їх потрібно попередньо замочити у воді, щоб не підгорали) і обсмажити протягом 8-10 хвилин на грилі або сковороді-гриль. Подавати із сирним соусом.