chrome firefox opera safari iexplorer

Києву не вистачає 2 млрд грн на зарплати бюджетникам та оплату «комуналки» бюджетних організацій

09 липня 2013 о 14:34

Київська міська державна адміністрація (КМДА) просить Кабінет Міністрів виділити додаткову субвенцію у сумі 2 млрд грн для виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери та на оплату комунальних послуг бюджетних організацій у зв'язку з недовиконанням бюджету.

«Ми звернулися до Міністерства фінансів з проханням виділити нам на загальний фонд субвенцію у розмірі 2 млрд грн на вирівнювання фінпоказників», — повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко агентству «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що поки що рано говорити, коли Кабмін виділить цю суму, оскільки для цього необхідно вносити поправки до державного бюджету на 2013 року. За його словами, зазначена сума необхідна для виплати зарплат бюджетникам та оплати комунальних послуг бюджетних організацій.

При цьому заступник голови КМДА висловив сподівання, що Міністерство регіонального розвитку та будівництва та житлово-комунального господарства найближчим часом виділить кошти на компенсацію різниці в тарифах на теплоенергію перед ПАТ "АК «Київенерго» за перше півріччя.

О.Крамаренко також повідомив, що недовиконання дохідної частини загального фонду міського бюджету за підсумками року становитиме близько 2 млрд грн. «За бюджетом ми вже бачимо, що буде недовиконання за загальним фондом 2 млрд грн за підсумками року. Тобто, виконання міськбюджету в процентному вираженні становитиме 92%», — пояснив він.

Р.Крамаренко констатував, що основною причиною недовиконання бюджету є фактична відсутність надходжень від плати за землю. За його словами, місто працює над врегулюванням цього питання.

Джерело: Інтрефакс
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути