chrome firefox opera safari iexplorer

МЗС радить українцям утриматися від поїздок до 11 країн

03 липня 2013 о 12:04

Міністерство закордонних справ радить громадянам України утриматися від поїздок до восьми країн — Таїланду, Саудівської Аравії, Лівії, Сирії, Лівану, Пакистану, Іраку і Гвінеї. МЗС також попереджає, що небезпечні для відпочинку деякі регіони Єгипту, Туреччини і Бразилії.

Рекомендується утриматися від відвідин Таїланду і Саудівської Аравії через погіршення епідеміологічної ситуації в цих країнах. Забути про поїздки в Лівію, Сирію, Ліван, Пакистан, Ірак і Гвінею радять у зв'язку із загрозами тероризму.

Небезпечні для відпочинку деякі регіони Єгипту, Туреччини і Бразилії. Українцям, які зараз перебувають на території Туреччини, рекомендують утриматися від відвідування центральних районів Бейоглу Стамбула і «Бешикташ», не брати участь у акціях протесту і уникати натовпу.

Тим, хто перебуває в Єгипті, краще відпочивати на території готелю і утриматися від неорганізованих поїздок до міста. У Каїрі не варто відвідувати центральну площу Тахрір і прилеглий до неї район Гарден-сіті — там проходять багатотисячні акції протесту супротивників президента Мохаммеда Мурсі.

Ситуація на курортах Шарм Ель-Шейх, Дахаб і Хургада залишається спокійною. За інформацією туроператорів, заворушення в країні поки що не вплинули на потік туристів.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути