chrome firefox opera safari iexplorer

На виставку у Київ привезуть уламки «Титаніка»

17 липня 2013 о 12:00

Продюсер Марк Журавінський, який взимку організовував у Києві виставку «Таємниці тіла», планує в жовтні привезти до столиці України нову масштабну виставку – підняті з глибин Атлантичного океану уламки знаменитого «Титаніка», затонулого 15 квітня 1912 року.
Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на друга і перекладача Журавінського скрипаля Василя Попадюка.
«Це діюча виставка, вже 8 років. Речі і частини «Титаніка», які підняли з дна океану. Марко хоче привезти її в Україну», – зазначив Попадюк.
За його словами, виставка цікава тим, що квиток на неї буде – як справжній квиток на «Титанік», з ім'ям тієї людини, яка там подорожувала і загинула: ім'я, стать, професія.
«Це така дуже зворушлива тема. Фахівці навіть температуру виставлятимуть. Будуть реальні частини цього Титаніка. На початку відвідувачі зможуть сфотографуватися на знаменитих сходах «Титаніка». У квитках будуть різні класи – перший, другий, третій, як на кораблі. На виставці побудують високі сходи, як на реальному «Титаніку». Коли відвідувач приходить до кінця виставки, побачить ім'я, що у нього на квитку, в списку загиблих. На переговорах з українцями Марко говорив, що відвідувачам потрібно видавати за окрему плату ще й страховку, адже сходи в реальну висоту, і вся конструкція буде складна. Але український бізнесмен не захотів: «Нічого, буде одним ім'ям більше», – розповів скрипаль.
Виставка буде займати площу до 2 тисяч квадратних метрів. «Це максимальна площа. Мінімальна – 900. Будуть розбирати «Титанік» в Канаді, і частинами везти сюди», – каже Василь.
Попадюк також повідомив, що зараз вибираються місце для розміщення виставки та основний спонсор, так як проведення подібного роду заходу – дуже дороге. «Швидше за все, це буде Мистецький Арсенал. Він досить високий», – зазначив скрипаль.
Що стосується дати проведення виставки, то на даний момент вона точно не відома. «Найближче що може бути – це жовтень, якщо Москва раніше не купить», – каже Попадюк.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути