chrome firefox opera safari iexplorer

Поради водіям у спеку

12 липня 2013 о 11:17

Кермувальникам часто буває зле на дорозі. Вода від ДАІ У спеку працівники ДАІ пропонують водіям мінералку

На Кіровоградщині на жвавій трасі на очах в екіпажу ДАІ виїхав на зустрічну смугу, а потім з‘їхав у кювет легковик. Водію автомобіля стало погано, попри те, що інспектори намагалися реанімувати чоловіка, він помер у кареті «швидкої». Експертиза встановила, що у водія стався серцевий напад через спеку та зневоднення, — йдеться у сюжеті ТСН.19:30. А кілька днів тому зморений спекою водій «Москвича», не помітив світлофора, поїхав на червоне світло і протаранив маршрутку, у лікарні опинилися троє його пасажирів.

У ДАІ твердять, що третину аварій, які стаються влітку, спричиняє спека. Водії в задушливих салонах стають менш уважними. Найнебезпечнішими учасниками дорожнього руху є старі автомобілі без кондиціонерів. Медики переконують, що спека та зневоднення вкорочують віку, а тривала їзда в салоні, який інколи нагрівається до шістдесяти градусів, погано впливає на весь організм. Щоб підтримати організм у цих екстремальних умовах, слід якомога більше пити, причому не солодкої, а негазованої, ледь теплої води. Якщо своєї немає, то пляшку мінералки можна отримати на найближчому посту ДАІ, у спекотні дні її почали роздавати безкоштовно. Від такої уваги кермувальники ніяковіють і діляться своїм досвідом виживання в умовах екстремальних температур.

Водії кажуть, що у спеку іноді слід зупинятися, вмитися і далі спокійно їхати. Дехто роздягається до пояса і їде із відчиненими вікнами. Фахівці також радять усім подорожнім зупинятися щонайменше раз у чотири години і розминатись у затінку, це зніме напругу і примусить організм не акумулювати, а віддавати зайве тепло. Нагадаємо, що пекуче сонце погрожує попсувати здоров'я чверті українців.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство