chrome firefox opera safari iexplorer

Рейтинг: Україна увійшла до трійки країн з найменш доступним бензином в Європі

24 липня 2013 о 16:00

Ціни на бензин в Україні одні з найнижчих в Європі, однак незважаючи на це паливо обходиться для жителів країни мало не дорожче всіх.

Про це свідчать підрахунки агентства РІА Рейтинг, що склало рейтинг європейських країн за цінами на 95-ий бензин. Як виявилося, дешевше, ніж в Україні (10,86 грн), він продається тільки в країнах Митного союзу — Росії (7,67 грн), Казахстані (7,47 грн) та Білорусі (7,17 грн), зазначає LB.ua.

Однак при цьому на середню «чисту» (після вирахування податків та соціальних виплат) заробітну плату в Україні можна купити всього 230 літрів бензину, тоді як у Росії — 753 літра, в Казахстані — 650 літрів, у Білорусі — 422 літра. Гірше, ніж в Україні, ситуація з доступністю бензину тільки в Болгарії, де при ціні в 13,70 грн на середню зарплату можна купити всього 218 літрів. На третьому місці з кінця розмістилася Румунія. Там за середню зарплату можна купити 279 літрів палива при ціні в 13,36 грн.

Найдорожчий бензин у Європі продається у Норвегії — 19,42 грн за літр. Однак високі доходи населення дозволяють їм не сильно турбуватися про це. На середню зарплату в цій країні можна придбати майже 2,2 тис. літрів. Найбільше бензину можуть собі дозволити в Люксембурзі — 2344 літра при ціні в 13,90 грн. Рейтинг був складений на підставі даних статистики держав Європи станом на початок другого півріччя 2013 року по цінам на бензин з октановим числом 95 (в Росії з октановим числом 95 і вище).

 

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути