chrome firefox opera safari iexplorer

У 2013 році українці зареєстрували майже півмільйона квартир

08 липня 2013 о 16:57

За 6 місяців нинішнього року в Україні було зареєстровано 586 тис. 368 об’єктів житлової нерухомості, більшість з яких становили квартири. Про це УНН повідомили у прес-службі Державної реєстраційної служби.

Так, до Реєстру прав власності на об’єкти житлової нерухомості внесено 419 тис. 742 записи про реєстрацію квартир, 164 тис. 902 записи про реєстрацію житлових будинків та 1 тис. 724 записи про реєстрацію інших житлових приміщень.

При цьому найбільші показники з реєстрації речових прав на нерухоме майно були зафіксовані у квітні – це 129 тис. 339 прав власності на об’єкти житлової нерухомості, менше у березні – 109 тис. 545, далі ідуть червень (105 тис. 664), лютий (96 тис. 886), травень (96 тис. 171).
Найменше об’єктів житлової нерухомості було зареєстровано у січні нинішнього року – 48 тис. 763 права власності на об’єкти житлової нерухомості.

Нагадаємо, з 1 січня поточного року в Україні запровадили нову систему реєстрації речових прав на нерухоме майно. За словами голови Державної реєстраційної служби Дмитра Ворони, понад 97% заяв та запитів від фізичних та юридичних осіб з приводу реєстрації прав на нерухоме майно задоволено.

«З початку року спостерігається позитивна динаміка у кількість розглянутих заяв та запитів. Так, ще у січні нинішнього року відсоток розглянутих заяв та запитів знаходився на рівні 75%, у лютому – 94%, в березні – 95%, у квітні – 98%», — зазначив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути